Do przygotowania świec potrzebne będą:
- 2-3 świece gastronomiczne (najlepiej białe lub żółte)
- 3-4 cytryny
- mały garnek
- nóż, nożyczki
- zapałki
Wykonanie:
Krok 1
Przetnij cytryny na pół i wydrąż środki tak aby powstały małe łódeczki.
Krok 2
Złam na pół świeczki i wyciągnij knot w całości ( po przełamaniu knot bardzo łatwo da się usunąć)
Krok 3
Rozpuścić świeczki w garnuszku.
Krok 4
Pokrój knot na kawałki tak aby wystawał ok 3 cm ponad łódeczkę z cytryny. Końcówkę zawiń na zapałce i umieść w łódeczce z cytryny. Knot powinien swobodnie dotykać dna cytryny a jego 2 koniec zawinięty na zapałce. Zapałkę połóż na łódeczce i zalej woskiem (zapałka zapobiega zatopieniu knota).
Krok 5
Pozostaw do ostygnięcia. Odwiń knot z zapałki. Ewentualnie przytnij knot i gotowe.
Powodzenia i życzymy miłej zabawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz